Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Amsterdam, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolvliegjesprobleem zo lost u het op Redactie, 30 januari 2024
In Amsterdam kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Amsterdam!

Rioolvliegjes, ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Wanneer er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te bevelen om direct in actie te komen.

Ontdek de eigenschappen van rioolvliegjes

Deze insecten zijn doorgaans tussen de 1,5 en 7 millimeter groot en kunnen door de kleinste openingen uw huis infiltreren. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Hoewel ze als volwassen insecten slechts drie weken leven, kunnen deze kleine vliegjes zich snel vermenigvuldigen.

Er worden gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer gelegd door een vrouwtje, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Hoewel ze overdag relatief kalm zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Veelal is een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Gewoonlijk worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u snel van rioolvliegjes afkomen?

Het is belangrijk om de broedplaatsen te achterhalen om een plaag aan te pakken, doorgaans in stilstaand water of verontreinigd organisch afval. Het is essentieel om snel actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Het is mogelijk om professionele assistentie in te roepen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Het is gebruikelijk dat broedplaatsen te vinden zijn op locaties die verbonden zijn met het rioolsysteem, zoals verstopte of langdurig niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis zijn er ook andere plaatsen waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Hygiëne is cruciaal om een rioolvliegjesfamilie te voorkomen.

Neem direct maatregelen om rioolproblemen te herstellen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat voedsel dat ermee in aanraking komt direct wordt weggegooid.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!