Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Amsterdam, hoofdvestiging Amstelveen
Herkenning van een kapotte afvoerbuis en uw reactie Redactie, 9 maart 2024
Bent u op zoek naar een bedrijf om uw gootsteen te ontstoppen? In Amsterdam en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek

De riolering is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Het is prettig als alles goed functioneert, maar schade kan altijd voorkomen. Op welke manier kunt u dit herkennen? En wat is de juiste aanpak?Dit blogartikel behandelt diverse symptomen van een beschadigd riool en biedt oplossingen om direct actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Symptomen van een kapotte riolering herkennen

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Zo kunnen er kleine problemen zijn zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Als deze problemen elk jaar voorkomen, hoeft u niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven voortduren, is het raadzaam om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, die herkend kan worden aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen heeft een beschadigd riool als de oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat resulteert in een kapotte riolering?

Er zijn verschillende oorzaken voor het beschadigen van een riool. Zowel interne als externe factoren zijn hierbij betrokken. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Ook schade door slecht weer is een mogelijke oorzaak van defecten. Wanneer er veel spanning op het riool komt te staan, is de kans groot dat het begint te barsten.

Het riool kan van de muur losraken of intern barsten door de druk op het systeem. Roestvorming en wortelgroei zijn mogelijke oorzaken van een defect riool. In al deze gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat met de reparaties wordt begonnen.

Waarom moet ik mijn riool laten inspecteren?

Rioolspecialisten hebben de beschikking over professionele opsporingsapparatuur om een kapot riool te kunnen herkennen. Als het riool wordt geïnspecteerd, ziet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Er zijn twee opties voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een geavanceerde camera, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te bekijken en problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook de riolering in en kijkt vervolgens waar die rook op specifieke plekken verdwijnt. Daar waar de rook niet meer zichtbaar is, kan dit duiden op de locatie van een lek in het rioolsysteem.

U kunt ervoor kiezen uw riool te laten inspecteren of repareren

Denkt u dat uw riool defect is? Of heeft u geregeld last van problemen met uw riolering?Wij ondersteunen u bij uw problemen! Bel J.G. Riooltechniek op 020 213 6056 en maak een afspraak. Wij zijn er om u te ondersteunen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!