Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Amsterdam, hoofdvestiging Amstelveen

Is er sprake van een lekkend riool

Redactie amsterdam-riolering.nl, 14 juli 2024
Als ervaren rioleurs kunnen wij u helpen in Amsterdam met een rioollekkage!

Staat u voor de uitdaging van een lekkend riool?Dit kan grote problemen veroorzaken, zowel op het gebied van uw gezondheid als uw portemonnee. Een lekkend riool wordt vaak gedetecteerd door de onplezierige geur die vrijkomt.

Hoe kunt u een rioollek ontdekken?

Als u een vieze geur waarneemt, kan dit een indicatie zijn van een lekkage in uw riolering. Het kan echter ook zijn dat u de riolering ruikt van uw buren waar een lekke riolering is. Wanneer u een natte plek op de vloer constateert, kan dit wijzen op een lek in uw riolering.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een lek in uw riolering?

Een rioleringssysteem heeft meestal een levensduur van 20-25 jaar. Desalniettemin kan het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan het rioolsysteem van invloed zijn op de levensduur ervan. Gebrek aan onderhoud is vaak verantwoordelijk voor problemen met het rioolsysteem.

Is er een risico op ziektes bij een lekkend riool?

Rioleringsproblemen kunnen zowel u als andere mensen in gevaar brengen. Een lekkend riool kan ervoor zorgen dat u direct in aanraking komt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen potentieel gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Heeft u te maken met een defect in uw rioleringssysteem?

Bij een lekkage in uw rioleringssysteem is het belangrijk om zo snel mogelijk een rioleringsdeskundige te raadplegen. Dit vermindert de kans op schade aan uw woning. Er zijn verschillende mogelijkheden om een lekkage in uw riool op te lossen.

Een duurzame oplossing voor het herstellen van bepaalde delen van het riool is door middel van relining. Voor het repareren van specifieke delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, is relining een goede optie. Er wordt een speciale sok in de rioleringsbuis geplaatst om het lek te verhelpen.

Een alternatieve keuze is om het beschadigde deel te vervangen. Mocht het lek echter vaker optreden of het riool al verouderd zijn. Dan is het raadzaam om te opteren voor een rioolvernieuwing.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6056 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. Riooltechniek



J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA