Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Amsterdam, hoofdvestiging Amstelveen
Rioollucht in uw woning Redactie, 21 december 2023
Wanneer u last heeft van een rioolstank in Amsterdam, kan J.G. Riooltechniek dit voor u verhelpen!

Als er een onaangename geur van het riool in uw huis hangt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste stap kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur oplossen. Mocht de geur blijven hangen, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een gekwalificeerd bedrijf voor rioolontstopping in te schakelen om het probleem te achterhalen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de kennis, ervaring en middelen om de werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren. U hoeft niet zelf aan de slag te gaan, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Waar komt de stank in uw rioolleidingen vandaan?

In uw woning kunnen er verschillende oorzaken zijn voor stankoverlast, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Verschillende oorzaken kunnen leiden tot rioollucht in uw huis, namelijk:Als gevolg van werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

Verstopping als oorzaak

De meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in huis is een verstopping in leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan de reden zijn dat het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er nare geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het is ook mogelijk dat niet een leiding, maar het riool zelf, geblokkeerd raakt. Vraag in dat geval je buren of zij ook last hebben van een geblokkeerd riool. Indien dit zo is, kunt u contact opnemen met uw gemeente voor verdere assistentie.

Is er mogelijk een lek in uw leidingsysteem geconstateerd?

Als er een lek is in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee gepaard gaande vieze geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot onaangename geur en uiteindelijk tot schade door water. Om deze reden is het van groot belang om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw afvoer op een goede manier kan ontluchten

Zorg dat uw afvoer goed kan doorluchten. Dit wordt vaak gedaan door middel van een pijp die naar het dak van uw huis leidt. Indien deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de geur van het riool uw woning infiltreren.

Voorkom problemen met rioollucht door de afvoer niet te lang niet te gebruiken

Om te voorkomen dat rioollucht uw huis binnendringt via de afvoer van de wc, is het essentieel om een waterslot te hebben, ook wel stankslot of sifon genoemd. Wanneer een afvoer een lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan infiltreren. Het is belangrijk om regelmatig water door de afvoeren te spoelen om te voorkomen dat dit gebeurt.

Hoe u kunt voorkomen dat er een rioollucht binnendringt in uw huis

De oorzaak van een rioollucht in uw woning kan verschillend zijn. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6056

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!